table of contents1965 Cadillac UitrustingSerie Calais Technische bijzonderheden1964 Standard Equipment 1966 Standard Equipment

UITRUSTINGOnovertroffen comfort zorgt ervoor, dat rijden in een Cadillac een superieure vorm is van ontspanning. Cadillac, de grootste producent van topklassewagens ter wereld, kan een onbeperkt beroep doen op de onuitputtelijke hulpbronnen van General Motors: het eenvoudigste detail is even fijn afgewerkt als de vernuftigste automatische bediening. Dat verklaart waarom U in deze vorstelijke wagen zo behaaglijk van iedere rit kunt genieten...

PERFECTE VERWARMING. De autokachel van Cadillac, uitgerust met een aanjager met 3 snelheden, kan zo precies geregeld worden, dat in het interieur altijd de gewenste temperatuur heerst. Nieuwe leidingen zorgen voor een snelle verwarming van het achtercompartiment. (De boven afgebeelde air conditioning installatie is geen standaard uitrusting). AUTOMATISCHE SNELHEIDSREGELING (illustratie midden). Behoort niet tot de standaard uitrusting. ELEKTRISCH BEDIENDE RUITEN (illustratie onder). De zijramen - en op de Sedan 60 Special zelfs de ventilatieraampjes - worden elektrisch geopend of gesloten door middel van een toets aan iedere deur en door een toetsenbord op de armsteun van de bestuurder. Een veiligheidstoets maakt het mogelijk de individuele toetsen uit te schakelen, of de bediening alleen met de ontsteking aan te laten werken, of zelfs de automatische werking te verzekeren met de ontsteking af.

CADILLAC'S TECHNISCH MEESTERSCHAP BLIJKT UIT ZIJN COMPLETE UITRUSTING

Op alle modellen: Hydra-Matic transmissie met statorschoepen met veranderlijke spoed, zoals bij vliegtuigschroeven (op Limousine stator met vaste spoed), servo-remmen en servo-stuur, ventilatie-installatie, autokachel en voorruit-ontdooier met ventilator met 3 snelheden, elektrische bediening van de zijruiten, sierschijven aan de wielen, banden met witte flanken, twee achteruitrijlampen, automatische verlichting van de bagageruimte, verlichting van de asbakjes op het instrumentenbord, automatische verlichting van het handschoenenkastje, achteruitkijkspiegel op de buitenzijde regelbaar vanuit het interieur, nietverblindende achteruitkijkspiegel in het interieur, sigareaansteker vóór (twee op Fleetwood Limousine), twee sigareaanstekers achter (één op Fleetwood limousine), elektrisch klokje, ruitewissers met drie snelheden en ingebouwde automatische voorruitsproeier, gecapitonneerd instrumentenbord, automatische inschakeling van de interieurverlichting, make-up spiegel achter op zonnescherm, radio met automatische stationkeuze en elektrisch bediende antenne. Op alle modellen, behalve op Convertible: leeslampen, neerklapbare centrale armsteun in achterbank. Op alle modellen, behalve op Fleetwood Limousine: Elektrisch bediende voorbankverplaatsing in zes richtingen, achterruitontdooier, verstelbaar stuurwiel met telescopische stuurkolom, neerklapbare centrale armsteun in voorbank, rood veiligheidslicht in het deurpaneel. Op de Fleetwood Limousine: elektrisch bediende voorbankverplaatsing in twee richtingen, elektrisch bediende separatieruit, regeling voor verwarming en radio in het achtercompartiment, elektrisch klokje in de rug van de voorbank, veiligheidsreflector aan de voordeuren, twee klapstoeltjes, twee steunlussen en twee regelbare voetbankjes in het achtercompartiment, kleerkoord aan de rug van de voorbank, kaartenteeslampje. Op de Fleetwood 60 Special Sedan: elektrische bediening van de 4 ventilatieraampjes. Op alle modellen behalve op De Ville Coupe en Convertible: twee vaste steungrepen in het achtercompartiment.
N.B. 1. De hierboven beschreven standaarduitrusting geldt alleen voor de modellen die uit voorraad leverbaar zijn. 2. Op speciale bestelling en tegen bijbetaling zijn de modellen van de <> serie leverbaar met bucket-seats vóór (elektrisch bediende verplaatsing van de bestuurderszitplaats in vier richtingen) en opbergkastje tussen de zitplaatsen.
Automatische vergrendeling van alle deuren door een speciale knop op de voordeuren in te drukken. De vergrendeling wordt opgeheven door de knop uit te trekken of door een voordeur vanuit het interieur of met de sleutel van buiten te openen. Behoort niet tot de standaard-uitrusting.
Automatisch aanflitsen van de koplampen: Deze inrichting zorgt ervoor dat de koplampen automatisch aangaan bij invallende duisternis en ook vanzelf uitdoven zodra het weer voldoende licht wordt. Behoort niet tot de standaard-uitrusting.
Automatische verplaatsing van de voorbank: op alle Cadillacs met doorlopende voorbank - de Fleetwood Limousine uitgezonderd - kan de bank automatisch in 6 standen worden geplaatst: hoger of lager, vooruit of achteruit, met de leuning meer naar voren of naar achteren.
Regelbaar telescopisch stuurwiel: Door de naaf van het stuurwiel te draaien kan de stuurkolom tot 8 cm langer of korter worden gemaakt. Het stuurwiel zelf kan met een handle meer of minder schuin worden geplaatst. Zo kan de bestuurder altijd de positie kiezen die voor hem persoonlijk het gemakkelijkst is. Standaard-uitrusting behalve op Fleetwood Limousine.
Transistorradio met gedrukte leidingen, die uitmunt door zijn buitengewoon getrouwe klankweergave! De stationkeuze kan op drie manieren gebeuren: volkomen automatisch, met drukknoppen of gewoon op de klank af. De antenne wordt elektrisch in- en uitgeschoven.

table of contentsSerie Calais Technische bijzonderheden1964 Standard Equipment 1966 Standard Equipment