table of contents1965 Cadillac Serie FleetwoodInleiding Serie De Ville1964 Fleetwood Series 1966 Fleetwood Series

CADILLAC - SERIE FLEETWOOD

FLEETWOOD BROUGHAM

DE SERIE FLEETWOOD - DE ARISTOCRAAT VAN DE ELITE !

De hele wereld kent de Fleetwood als het summum van schoonheid in een automobiel. In 1965 heeft Cadillac de nieuwe modellen van deze serie nog meer luxe en voornaamheid meegegeven. Wat elegantie en distinctie betreft, kennen zij hun weerga niet.
Door hun langere wielbasis van 3,38 m zijn de Fleetwood Sixty Special en de Fleetwood Brougham bijzonder indrukwekkend. Zij bieden ook meer ruimte in het interieur. Het exclusieve interieur van de Fleetwood... sprookjesachtig. Men kan zich maar met moeite voorstellen, dat men hier in een automobiel zit: bekleding, afwerking en decoratieve elementen doen aan de meest verfijnde wooncultuur denken. Bovendien is het een verrassing hoe ongedwongen deze imponerende wagen zich over de weg beweegt. Ook zijn technische perfectie - overal servo-bedieningen ! - zorgt ervoor dat de Fleetwood de verpersoonlijking is van high-society stijl.
De passagiers rusten uit op zachte zitbanken die door hun ideale hoogte en vorm het lichaam volmaakt steun verlenen. Typerend voor de gedistingeerde elegantie van de Fleetwood zijn de deurpanelen van fraai exotisch hout, dat in een chroomlijst is gevat. In het midden prijkt het zegel van de perfectie in de autowereld : het Fleetwood schild met lauwerkrans. Andere voorbeelden van meesterlijk vakmanschap : de sierlijke deurgreep en de naar maat van de hand ontworpen handle om de deuren te openen. Aan alles herkent men de wagen die representatief is in de hoogste kringen. Het comfort van bestuurder en passagiers wordt verhoogd door het grote aantal automatische bedieningen. Op de Sixty Special Sedan worden niet alleen de zijramen, maar zelfs de vier ventilatieraampjes elektrisch geopend en gesloten. De bestuurder kan door middel van een toetsenbord op de armsteun naast hem alle zijramen vanuit zijn zitplaats bedienen.
Een speciale toets maakt het hem bovendien mogelijk de individuele bedieningstoetsen aan de andere ramen uit te schakelen of de ramen elektrisch te openen of te sluiten zelfs als de ontsteking af staat. De voorbank kan elektrisch worden verplaatst in zes richtingen : vooruit, achteruit, omhoog, omlaag en met meer naar voren of naar achteren hellende rugleuning.
De ruitewissers met 3 snelheden, gecombineerd met een krachtige, automatische voorruitsproeier, worden bediend door een drukknop met verlichting: een kleine maar nuttige attentie 's avonds (zie illustratie links). De stand van de achteruitkijkspiegel op de buitenzijde wordt vanuit het interieur geregeld. Een exclusief kenmerk van de Brougham Fleetwood: het gehele dak is aan de buitenkant gecapitonneerd en overtrokken met vinyl (illustratie rechts).
Op het nieuwe instrumentenbord is het grotere handschoenkastje centraal geplaatst, binnen het bereik van bestuurder en passagiers. Onder een met hout afgewerkt paneel boven het handschoenkastje vindt U een rookstel met twee asbakjes en een sigareaansteker. De Fleetwood Limousine, wielbasis 3,81 m, heeft een zo ruim achtercompartiment, dat er nog plaats is voor klapstoeltjes. Dit model is in deze catalogus niet afgebeeld. Zijn uitrusting is uiterst compleet, met o.m. een elektrisch bediende separatieruit. Uw dealer zal U gaarne inlichtingen over deze unieke wagen verstrekken.

FLEETWOOD ELDORADO CONVERTIBLE
Uitsluitend leverbaar op speciale bestelling


FLEETWOOD SIXTY SPECIAL SEDAN
Model 68069 EG


FLEETWOOD BROUGHAM
Uitsluitend leverbaar op speciale bestelling
De Fleetwood Limousine - model 69733 - is in deze catalogus niet
afgebeeld. Uw dealer zal U gaarne alle inlichtingen verstrekken.

In de Fleetwood interieurs is comfort koning. Alleen de beste materialen zijn erin verwerkt - en aan de afwerking werden de hoogste eisen gesteld. Daarom biedt geen wagen heerlijker rijgenot dan Cadillac's Fleetwood 1965. Hier ziet U enkele voorbeelden van Fleetwood interieurs : links dit van de Eldorado Convertible, in het midden en rechts interieurs van de Sixty Special Sedan en van de Brougham.

table of contentsInleiding Serie De Ville1964 Fleetwood Series 1966 Fleetwood Series