table of contents1965 Cadillac Serie De VilleSerie Fleetwood Serie Calais1964 De Ville Series 1966 De Ville Series

CADILLAC - SERIE DE VILLE

DE VILLE HARDTOP SEDAN

DE SERIE DE VILLE - VOORNAAM EN TECHNISCH PERFEKT

In de <<De Ville>> serie kunt U kiezen tussen drie carrosserietypen : een coupe, een convertible en een hardtop sedan zonder middenraamstijl. De <<De Ville>> modellen hebben een wielbasis van 3,29 m en zijn te herkennen aan de mat-verchroomde sierlijst, die van de voorste wieluitsnijding recht naar de achterlichten loopt. Geen wagen is er trouwens beter in geslaagd door zijn gestrekte lijn een zo imponerende indruk van voorname elegantie te wekken als de Cadillac De Ville. Ieder detail, van de fijne strips van het radiateurscherm tot de discrete chroomversiering van de achtersteven, getuigt van goede smaak. En diezelfde voorname luxe vindt U ook in de <<De Ville>> interieurs. De bijzonder fraai afgewerkte rookset met twee asbakken en een sigareaansteker is slechts een voorbeeld van de vele attenties die hier op U wachten.

Ook in het achtercompartiment is er in iedere armsteun een asbak met aansteker. Zoals alle Cadillacs 1965 zijn de <<De Ville>> modellen uitgerust met de befaamde 8-in-V motor van 313 pk, die nog geruislozer loopt dan vroeger. Topprestaties met een minimum aan inspanning : daarvoor staat ook de Turbo Hydra-Matic automatische transmissie borg.

Het fraaie geheel van verlichting en bumper op de vier hoeken van de Cadillac 1965 mag zonder overdrijving echt juwelierswerk worden genoemd. Parkeerlichten, stoplichten, achteruitrijlampen en richtingsignalen zijn samengebracht in een verchroomd langwerpig huis, dat het achterspatbord over zijn volle hoogte afsluit. Ook vóór vormen de bumper en de overkapping van de koplampen één geheel met de spatborden. De vertikaal opgestelde tweelingkoplampen geven duidelijk de wagenbreedte aan. Op ieder spatbord bevindt zich een verklikkerlicht van de richtingaanwijzers: dank zij deze controle kan de aandacht van de bestuurder op de weg geconcentreerd blijven - een belangrijk voordeel in druk verkeer ! Nog een kenmerk van de Cadillacs 1965 zijn de elegant gebogen zijruiten, waardoor het interieur ruimer werd, zonder dat de wagen zelf breder werd. Deze zijruiten zijn bovendien perfekt afgedicht om wind en regen geen kans te geven.

Zelfs de meest verwende passagier komt onder de indruk van de behaaglijke sfeer en het exclusieve comfort van de <<De Ville>> interieurs, waarvan enkele voorbeelden onder aan de pagina zijn afgebeeld. Zij pleiten voor de verfijnde smaak en het vakmanschap van de Cadillac ontwerpers. Van hun talent getuigt ook het koetswerk. De blikvanger daarvan is onbetwistbaar het nieuwe radiateurscherm, dat met zijn combinatie van glanzende en matte chroom de breedte van de indrukwekkende Cadillac accentueert.

Maar keren we terug tot het interieur. Kleine details zoals de glanzende chroomlijst rond de rem- en gaspedalen bewijzen, dat aan de Cadillac <<De Ville>> de grootst mogelijke zorg is besteed. Het brede pedaal van de servoremmen werd iets verplaatst om de weg van en naar het gaspedaal te verkorten. Vanzelfsprekend hebben de <<De Ville>> modellen de volledige uitrusting van alle Cadillacs, zoals servo-stuur, servo-remmen, elektrisch bediende zijruiten, elektrische verplaatsing van de voorbank (in 6 richtingen bij de modellen met doorlopende bank, in 4 richtingen bij de modellen met bucket-seats), radio met automatische stationkeuze en elektrisch bediende antenne, vanuit het interieur regelbare achteruitkijkspiegel op de buitenzijde, achterruitontdooier... - en nog ontelbare andere nuttige attenties.

DE VILLE COUPE
Model 68357 EG


DE VILLE CONVERTIBLE
Model 68367 EG


DE VILLE HARDTOP SEDAN
Model 68339 EG


DE VILLE SEDAN
Uitsluitend leverbaar op speciale bestelling
Wie eenmaal in een Cadillac De Ville heeft gereden, weet wat ontspannen reizen is. Met steeds groeiend enthousiasme stapt U in : hier wacht U het summum aan komfort en de voorname sfeer van ongekende luxe. Op bovenstaande afbeeldingen : links de met echt leer beklede zitbank van de Convertible, in het midden de Hardtop Sedan en rechts de Sedan. Alle De Ville modellen, behalve de Sedan, zijn op speciale bestelling en tegen bijbetaling leverbaar met bucket-seats vóór.

table of contentsSerie Fleetwood Serie Calais1964 De Ville Series 1966 De Ville Series